dimecres, 31 d’octubre del 2012

Facebook per a negocis locals: els principis de l'èxit

L'enorme i constant creixement de les xarxes socials i les coses hi passen són una gran oportunitat per empreses i comerços locals. Les xarxes socials provoquen canvis de comportament en totes les nostres esferes: la personal, la professional i la social
Avui, qualsevol persona que planifica un viatge ja sigui per treball o per plaer utilitza Internet per consultar el destí, els serveis, a on menjar, dormir etc. Ho fem abans i durant el viatge mitjançant dispositius mòbils. I sobretot decidim a quins llocs anem, mengem i dormim en funció de les opinions d'altres iguals que hi han estat prèviament. 
Aquest fet, aquest canvi d'hàbits alhora de consumir un producte o servei, és una oportunitat per a les empreses i comerços per atreure potencials clients i fidelitzar els actuals.

Si una xarxa social és coneguda per la pràctica majoria de la població aquesta és Facebook i aquestes són els principis bàsics que tota empresa hauria de tenir present al moment de plantejar-se fer-hi el salt. 



>> Per què la teva empresa ha de ser a Facebook? 

Tothom hi és, o gairebé. 7 de cada 10 persones que utilitza Internet utilitza facebook i més del 75% es connecten cada dia. Per tant converteix aquesta xarxa en un gran mercat de clients potencials i és molt útil per donar a conèixer el teu negoci.

És una gran eina perquè la gent coneixi el teu producte i vingui a visitar-nos expressament o per casualitat, per exemple, si passen per davant del nostre negoci i ens han vist a facebook la probabilitat que hi entrin augmenta substancialment

Perquè és una gran eina per generar tràfic a la web o blog del teu negoci. Facebook és, juntament amb google la principal, porta d'entrada.

Perquè et permet pujar fotos, vídeos etc... i mostrar a potencials clients el teu producte, ja sigui de venda al detall com tot tipus de productes: menús o plats els restaurants; pisos, cases o apartaments per immobiliàries.

Perquè et permet detectar quin perfil de gent s'interessa pel teu negoci i afinar més les nostres estratègies per captar-lo i/o fidelitzar-lo.

Per què és una gran eina per màrqueting per fer, per exemple, promocions o crear productes específics entre els fans per tal de fidelitzar els nostres clients.
És gratuït :) 


>> 3 coses que has de saber abans de crear el perfil del teu negoci 

1. Quin és el terreny de joc? 
Facebook ens permet crear dos tipus de perfils, els personals i les pàgines, tot i així la política de facebook prohibeix a les persones jurídiques la creació d'un perfil personal, per tant tota organització haurà de ser-hi present mitjançant una Pàgina de Fans.
Aquest fet és important perquè:
Facebook prohibeix que les empreses tinguin un perfil personal i per tant qualsevol empresa ha de ser-hi present mitjançant una "Pàgina de Fans".  
Google (i altres buscadors) indexa només pàgines. Per tant si un visitant busca "Restaurant l'Escala Facebook" només apareixeran aquells restaurants que tinguin un pàgina i no un perfil.
Facebook facilita estadístiques d'activitat a les pàgines i no als perfils. Amb una pàgina sabrem quantes persones visiten el nostre perfil, parlen del nostre negoci o quines de les coses que hem penjat al mur ha tingut més audiència. Aquest punt és clau per definir l'activitat de l'empresa a Facebook, és a dir, saber què penjar, quan i com en funció de la nostra audiència i dels objectius que ens hem marcat.

2. Quins són els teus objectius?  
Com en tota acció de comunicació és essencial fixar-se objectius, és a dir, saber què vols aconseguir amb la teva presència a Facebook
Que coneguin el teu negoci? 
Aconseguir nous clients? 
Donar un millor servei post-venda?  
Fidelitzar els clients actuals per què no vagin a la competència? 
Tot? 
En funció de quina sigui la teva resposta condicionarà la tercera cosa que has de saber. 

3. Has de tenir una estratègia!  
Has de definir una estratègia a seguir per tal d'aconseguir els teus objectius. L'estratègia ha de respondre a les següents preguntes bàsiques.
Què fer?  
Per què fer-ho?  
Com fer-ho?  
Quan fer-ho?  
Per a qui fer-ho?  

Aquests són els elements clau, bàsics i essencials que has de tenir en compte alhora de definir la presència del teu negoci a Facebook.  
Evidentement no són els únics però sí que són els imprescindibles 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada